Direktlänk till inlägg 29 mars 2015
gjorde en chokladkolapaj idag på fm till fika idag....serverade den med vispad grädde till....den var livsfarligt god, mäktig så en fin lagom bit räcker...
Chokladkolapaj
Botten:
300g kakor, jag tog glutenfria kolakakor
75g smör
Kör kakor & smör i en matberedare tills det blivit småsmulor. Tryck sedan ut kaksmulorna i en pajform & ställ in i kylen.
Chokladkola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl mörk sirap
1 msk kakao
100 g mörk choklad
50 g smör
Blanda allt utom smör & choklad i en kastrull. Koka på medelvärme tills kolan blivit 120° ca 15-20 min. Rör därefter ned smör & choklad, bred över pajskalet & ställ in i kylen.
Ljus kola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
Gör som du gjorde den mörka kolan. Strö över en tredjedel av 100g hackad mörk choklad medan kolan är varm, strö över resten innan du serverar.
Servera med vispad grädde till :-)
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|