Alla inlägg under augusti 2015
välkomade Zebran Tage idag till samlingen av tavlor ;-) går att få som namntavla, födelsetavla, doptavla eller enskild poster :-)
Personliga prints A4 130kr st. För fler exempel titta in på https://www.facebook.com/hilmasusannedesign
#prints #inredning #hilmasusannedesign #barnrum #barntavlor #personligatavlor #flicka #pojke #dop #doptavla #amiljetavla #poster #zebra #hem #hus #villa #present #bröllopstavla
fixade en beställning på abc & siffertavla ikväll, så roligt att fixa med & tiden bara rinner iväg!
#tavla #tavlor #beställning #personligatavlor #barntavlor #barnrum #pojke #flicka #siffror #abc #present #hilmasusannedesign #heminredning #inredning #hem #hus #doppresent #stjärnor #fordon #interiör
slängde ihop en muffinssmet & de två sista muffinsarna står just nu i ugnen...
Recept 8 st stora muffins med mycket chokladsmak:
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl mjölmix
1 tsk xanthangummi
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
150g smält smör
2 dl valfri mjölk
150g Chokolade chunks (Odense)
Gör så här: vispa ägg & socker pösigt, blanda alla torra ingredienser ordentligt & rör ned i äggblandningen.
Häll i mjölk, smör & till sist Chokolade chunks, rör om väl.
Portionera ut i stora muffinsformar, grädda mitt i ugnen 175° i ca 16 min (provstickan ska vara torr när de är klara)...Låt svalna & ät ;-)....
Glöm inte länka till mig om du använder mitt recept :-)
som vanligt börjar jag på att baka på tok för sent :-@ men nu finns det iaf nybakade tekakor till frukost :-D
Gluten/laktosfria Tekakor- 15 st
100 gram laktosfritt smör
5 dl laktosfri mjölk
1 pkt jäst
3 msk sirap
1 tsk salt
2 tsk xanthangummi
Ca: 10 dl mjölmix
Blanda alla torra ingredienser väl. Smält smöret & ha i mjölken värm till 37°. Smular ned jästen i en bunke & blanda med degspadet, tillsätt mjölblandningen & arbeta till en smidig deg ca.5 min i assistent.
Låt jäsa 45 min. Stjälp upp på mjölat bakbord & dela degen i 15 jämna bitar. (Jag brukar väga degen & dela i lika delar). Kavla ut till runda/ovala bitar ca.0,5cm tjocka, nagga & låt jäsa 30 min på plåt under handduk.
Grädda mitt i ugnen 200° ca.8 min pensla med laktosfri mjölk medan de är varma. Låt svalna under en bakduk.
Nattuggla som man är kom jag på att jag skulle baka tekakor.....
Just nu jäser degen finfint i bunken, blir nog klar lagom till midnatt....hoppas på att vår minsta lilla nattuggla Gilbus ska ha somnat innan dess....än har han inte kastat in handduken utan sitter i vardagsrummet & pysslar & utövar lite yoga ;-)....inte ro/tillräckligt trött ännu för att bli vaggad på axeln.....
Om jag hinner & orkar kommer det ett inlägg igen innan jag lägger mig....med fler bilder samt receptet ;-).....
#tekakor #glutenfritt #laktosfritt #xanthangummi #älskarattbaka #pyssel #hilmasusannedesign
Våra goa vänner kommer förbi vid 16-tiden på en fika & prat/lekstund ;-) så jag slängde ihop en paj....
Var sugen på både det ena & andra & det blev en kompott på rabarber & lemoncurd toppad med hackad mörk blockchoklad & pajdeg....
Pajdeg:
1,5 dl strösocker
3,5 dl mjölmix
1 tsk xanthangummi
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
125 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser innan du tillsätter ägget & det smälta smöret, blanda tills det blivit en jämn konsistens. Den ska vara lite kletig/lös för då blir pajen som knäckig....
Tryck ut 1/3 av degen i en pajform, en liten bit upp på kanterna. Resterande deg ska du smula över på toppen.
Fyllning:
Jag skivade 4 rabarberstänger på 30-40 cm st & kokade tills de blev mjuka med 2 dl socker. Vill man ha den mindre eller mer söt så minska/öka på sockret.
Red med lite maizena majsstärkelse till ö slag konsistens, gärna ganska tjock.
Sen fuskade jag & hade en färdig burk med lemoncurd utan mjölk, så jag rörde ner den då jag var färdig.
Bredde ut smeten över pajdegen & toppade med 150g hackad mörk choklad.
Avslutade med att smula över resterande pajdeg.
Grädda mitt i ugnen 200° 15-17 min, tills den har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna, pudra florsocker över innan servering tillsammans med glass, grädde eller vaniljsås!
#glutenfri #mjölkfri #paj #rabarber #lemoncurd #mörkchoklad #fika #dessert
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|