Direktlänk till inlägg 14 september 2015
Härligt luftiga & goda glutenfria bullar, inte de snyggaste som sett dagens ljus, bullformarna var slut i skafferiet...
Kanelbullar
1 pkt blå jäst
2 tsk xhantangummi
2,5 dl socker
2,5 tsk malen kardemumma
2 tsk salt
Ca 1300g "Mix well" Basmjöl
2 ägg
200g smält smör
6 dl mjölk
Kanelfyllning:
300g smält smör
20g kanel (1 liten påse)
3 msk vaniljsocker
3 dl socker
Blanda alla torra ingredienser väl värm sedan mjölken & smöret fingervarmt. Blanda sedan i torrblandningen & tillsätt äggen, arbeta degen i maskin i 10 min. Degen ser kladdig ut men klibbar inte.
Låt jäsa under bakduk i 30 min, kavla ut degen på ett bakplåtspapper lägg på valfri fyllning (jag brukar ha kanelblandning) rulla ihop på längden & skär i lagom tjocka bitar.
Koka upp en kastrull med vatten sätt in i kall ugn tillsammans med bullarna, låt jäsa 60 min.
Ta ut plåtarna sätt ugnen på 225° pensla bullarna med ägg & strö på pärlsocker, grädda 7-10 min tills de har fått fin färg.
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|