Direktlänk till inlägg 29 september 2015
Snabb bullkaka med vaniljkräm. Perfekt då man är sugen på något gott !
Ca 10 bitar
Nästan som kanelbullar med vaniljkräm har man en stor form gör dubbel smet!
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
75 g smör, smält
2 ½ dl valfri mjölmix (jag använder Finax orangea pkt)
3/4 tsk xanthangummi
Garnering
kanel
Vaniljkräm
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20-22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Gör en sats vaniljkräm, 2,5 dl valfri mjölk 2 msk marsanpulver, 2 msk socker (kokmarsan är mjölkfri!) Låt svalna under lock....
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet, den blir ganska tjock!
4. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel klicka ut vaniljkräm och strö till sist pärlsocker över kakan.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet & skär upp i lagom bitar eller servera den hel.....
Hela huset doftar som om vi har bakat kanelbullar ljuvligt! Kakan är jättegod, maken i huset äter nästan aldrig fika men nu har han än så länge ätit två stora bitar! Efter maten :-D det är bra betyg vill jag lova!!
Länka gärna till mig då ni använder receptet så blir jag glad!
Före ugnen....
Efter....
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|