Direktlänk till inlägg 17 december 2015
Glutenfri marknadsnougat!
5 3/4 dl socker
125g smör
1 3/4 dl vatten
6,5 dl gl.fri mjöl
4 dl florsocker
1 tsk xanthangummi
1 dl kakao
Steg 1: mät upp socker, smör & vatten i en kastrull, koka i två minuter.
Steg 2: blanda alla torra ingredienser väl & häll i smörblandningen blanda/vispa till en jämn smet. Det tjocknar ganska snabbt så man behöver vara lite snabb.
Steg 3: häll upp på en bakplåtspappersklädd bricka & ställ in i kylen. Dela i små kuber då det har svalnat, förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|