Direktlänk till inlägg 6 januari 2016
Blev så sugen på semlor & orkade inte vänta på att de skulle jäsa, ville heller inte baka mer än några stycken. Så jag testade att slänga ihop ett eget litet recept på lagom många & de blev perfekt ;-)!
4-6st
3dl ljust glfri mjöl (Mix well Basmjöl)
1/4 tsk xanthangummi *
0,5dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1,5 dl mjölk
50g smör
Blanda alla torra ingredienser väl tillsätt ägget, mjölken & smöret. Blanda väl låt stå några minuter så den tjocknar lite. Klicka ut smeten i 4-6 muffinsformar grädda mitt i ugnen 200° 8-10min de ska få lite färg & vara torra då man sticker med en provsticka.
Låt svalna skär av locket gröp ur ett hål i mitten fyll med chokladkräm, vaniljkräm, mandelmassa, eller vad du nu föredrar/tål, spritsa med grädde lägg på locket & pudra florsocker över. Redo att servera.
Jag fyllde mina med en ekologisk mjölkfri chokladkräm ;-)
*Många undrar kring xanthangummi så jag skriver kort här, det finns att köpa på bland annat Ica Maxi. Det är ett stabiliseringsmedel & ersätter glutenets funktioner enkelt förklarat. Jag personligen tycker att just xanthangummi är det bästa att baka med då brödet eller vad man nu bakar blir som om det vore gluten i, det blir saftigt, luftigt & smular inte mer än sådant man bakat på vetemjöl. Kort & gott man märker inte att det är glutenfritt ;-)!
Lycka till, länka till mig om ni använder mina recept, Tack!
#semlor #glutenfritt #glutenfria #glutenfriasemlor #snabbasemlor
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|