Hilma-Susanne

Senaste inläggen

Av Hilma Susanne B - 11 januari 2016 20:29

Alla utom darling (pepparpeppar) är förkylda här hemma, värst för Vilgot & Gilbus än så länge. Var till vc idag med Vilgot & han fick mollipect för sin kruppliknande hosta.

Gilbus ligger som ett plåster på mig & har gjort senaste veckan & lite till tror jag till & med....så fort jag ens försöker flytta på honom eller ändra läge så vaknar han & håller i mig....
Tids nog vill/kan han sova "själv" igen, men nog är det skönt att kunna sova utan att ha liten på mig hela tiden....

Av Hilma Susanne B - 9 januari 2016 10:53

Så gott med färskt bröd till frukost & perfekt då man inte har tid, ork eller lust att vänta på att degen ska jäsa ;-)
Härligt luftiga & saftiga frukostbröd!
Hos mig hittar du glutenfria recept utan att någon märker att du har bakat "special" ;-)!
Varför ska man kompromissa med smaker, konsistens & storlek "bara" för att man behöver äta "specialkost"?

9-12 st Snabba frukostbröd

7 dl glfritt ljust mjöl
1 tsk xanthangummi
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk socker
2 ägg
3 dl mjölk
1/2 dl smör

Sätt ugnen på 200° varmluft 225° vanlig ugn. Blanda alla torra ingredienser väl tillsätt ägg, mjölk & smör rör ihop till en smidig deg som fortfarande är kladdig.
Använd två matskedar till att klicka ut degen på en plåt|form med bakplåtspapper eller lite glfritt mjöl i botten. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de har fått fin färg & är torra då man sticker med provsticka, låt svalna innan de serveras.

Av Hilma Susanne B - 8 januari 2016 13:35

Igår var det dags igen, vår zebrahona lade ägg igen & idag vaktar hanen som en galning. Låter inte ens honan komma i närheten :/ alla ggr hittills har han ätit upp all rom efter ungefär halva ruvningstiden. Så än så länge har vi inte fått någon tillökning i akvariet.

Zebror ska vara så bra föräldrar står det på nätet men varför äter då hanen upp allt varje gång? Iof är allt kvar än så länge pepparpeppar...men det var ju bara igår hon lade dem...

Honan är den mindre av dem & med röd teckning....

Av Hilma Susanne B - 6 januari 2016 23:18



   



Mitt ena favorit rum i huset är helt klart vårt nyrenoverade badrum nere! Så nöjd med allt jobb vi gjorde i somras! Tur vi har nära till Byggmax ;-) blev några turer dit kan jag säga. Reglar, gips, tätskikt, klinker, kakel, fogmassa etc är ifrån byggmax.

Vardagsrummet nere är också en av mina favoriter med vårt finfina högblanka vita golv, även de från byggmax. Golvet lade vi in i början av 2012 & det är fortfarande lika fint! 



https://www.byggmax.se/

Av Hilma Susanne B - 6 januari 2016 18:52

Blev så sugen på semlor & orkade inte vänta på att de skulle jäsa, ville heller inte baka mer än några stycken. Så jag testade att slänga ihop ett eget litet recept på lagom många & de blev perfekt ;-)!

4-6st

3dl ljust glfri mjöl (Mix well Basmjöl)
1/4 tsk xanthangummi *
0,5dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1,5 dl mjölk
50g smör

Blanda alla torra ingredienser väl tillsätt ägget, mjölken & smöret. Blanda väl låt stå några minuter så den tjocknar lite. Klicka ut smeten i 4-6 muffinsformar grädda mitt i ugnen 200° 8-10min de ska få lite färg & vara torra då man sticker med en provsticka.
Låt svalna skär av locket gröp ur ett hål i mitten fyll med chokladkräm, vaniljkräm, mandelmassa, eller vad du nu föredrar/tål, spritsa med grädde lägg på locket & pudra florsocker över. Redo att servera.
Jag fyllde mina med en ekologisk mjölkfri chokladkräm ;-)

*Många undrar kring xanthangummi så jag skriver kort här, det finns att köpa på bland annat Ica Maxi. Det är ett stabiliseringsmedel & ersätter glutenets funktioner enkelt förklarat. Jag personligen tycker att just xanthangummi är det bästa att baka med då brödet eller vad man nu bakar blir som om det vore gluten i, det blir saftigt, luftigt & smular inte mer än sådant man bakat på vetemjöl. Kort & gott man märker inte att det är glutenfritt ;-)!

Lycka till, länka till mig om ni använder mina recept, Tack!

#semlor #glutenfritt #glutenfria #glutenfriasemlor #snabbasemlor

Av Hilma Susanne B - 5 januari 2016 14:50

Cookies in a jar- Chocolate chip cookies!

För det här behöver ni en burk med tätslutande lock som rymmer 1l.
Börja alltid med att blanda mjöl med bakpulver vaniljsocker & xanthangummi.
Mjölblandningen bör alltid hällas i först.
Fyll sedan på med ingredienser som ni vill. Packa ingredienserna lite genom att trycka med en sked efter varje ingrediens. Det gör att ingredienserna inte blandas i burken om du skulle råka skaka den en aning. 
 
På etiketten skriver du dess innehåll, vad som behöver tillsättas samt hur man gör kakorna :-)
 
Min burk innehåller följande nedifrån & upp:
2.5 dl Finax orangea mjölmix
2.5 tsk Bakpulver
2.5 tsk Vaniljsocker
1/4 tsk xanthangummi
3 dl Glutenfria Havregryn
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
200g hackad Mörk Choklad eller vit choklad, hälften mörk/vitchoklad, nonstop, polkagrisar & choklad, nötter & choklad...Går att smaksätta med det mesta ?

 
Gör så här:
Vispa upp 225 g rumsvarmt smör med 1 stort- eller 2 små ägg, blanda med kakmixen och arbeta ihop en deg.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Rulla degen till 24 bollar & lägg på en klädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter, på 200° C.

Av Hilma Susanne B - 4 januari 2016 00:17

Vi gjorde chicken Nuggets ikväll, längesedan sist & det är ju bara såååå gott! Glutenfritt självklart eftersom vi inte kan äta annat.

Brukar göra dubbelpanering dvs först doppa kycklingen (kycklingfilé skivad i lagom bitar) i mjölmix som jag blandat med lite salt & svartpeppar, sedan doppa i uppvispade ägg & till sist vända runt i ströbröd. Låt vila på ett fat medan fritösen blir varm. Fritera i 180° i ca 6 min, de är färdiga då de flyter upp. Kontrollera för säkerhetsskull genom att skära i tjockaste biten, köttet ska förstås vara vitt & köttsaften klar.

Av Hilma Susanne B - 3 januari 2016 17:58

Gjorde en lite tjockare overall som är supermjuk & skön till liten...ska bara sy klart arm/bensluten imorgon så de går att vika över.

Presentation

Bönan

 

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggar jag följer:

Gästbok

HTML kod


Ovido - Quiz & Flashcards