Direktlänk till inlägg 18 juli 2012
Nu så det blev uppehåll en bit in på eftermiddagen med både värme & så nu står flädersaften på kylning i en si sådär 4 dagar.....
.....Hoppas på att det ska bli bra, det är premiär för min del med att göra just flädersaft.....
Jag gjorde enligt följande recept:
30 st blomklasar (sköljda)
2 L kokande vatten
1,5 kg socker
1 påse (45g) vinsyra
3 st borstade & tunt skivade citroner
2 st kanelstänger
Blanda socker, vinsyra & kokande vattnet tills sockret är löst.
Häll över blommor, citroner & kanelen, täck med lock alt. folie.
Låt stå svalt i 3-5 dygn, jag tar 4 dygn.
Häll sedan saften genom en silduk & sedan i rengjorda flaskor & förvara i kyl eller frys.
/MammaSusan
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|