Direktlänk till inlägg 13 november 2015
Glutenfria tekakor 6st
240g vitt glfritt mjöl + lite till utbakning
1/4 tsk salt
1/4 tsk xanthangummi
1 1/2 tsk torrjäst
25g socker
1 ägg
100-125g mjölk (beror på hur stort ägget är)
25g flytande smör
Mät upp & blanda alla torra ingredienser väl i bakmaskin, tillsätt resterande ingredienser. Kör maskinen i minst 5min så det knådas väl. Låt jäsa ca 60min. Dela degen i 6 delar platta ut till rundlar med handflatan 1-1,5cm tjocka, jäs i 20 min tryck till lite lätt på bröden & nagga med gaffel innan det gräddas näst längst ned i ugnen 225° tills de fått fin färg 6-8 min, låt svalna på bakgaller under bakduk ....
Underbart luftiga/lätta mjuka & goda! Behöver inte frysas om man vet att man äter upp det på några dagar!
Länka gärna till mig då ni använder receptet :-)
(Ska dubbla receptet nästa gång då de har en strykande åtgång ;-)...)
Trevlig helg!
#glutenfritt #bröd #tekakor #recept #egetrecept #hembakat #färsktbröd
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|