Alla inlägg under januari 2016
Cookies in a jar- Chocolate chip cookies!
För det här behöver ni en burk med tätslutande lock som rymmer 1l.
Börja alltid med att blanda mjöl med bakpulver vaniljsocker & xanthangummi.
Mjölblandningen bör alltid hällas i först.
Fyll sedan på med ingredienser som ni vill. Packa ingredienserna lite genom att trycka med en sked efter varje ingrediens. Det gör att ingredienserna inte blandas i burken om du skulle råka skaka den en aning.
På etiketten skriver du dess innehåll, vad som behöver tillsättas samt hur man gör kakorna :-)
Min burk innehåller följande nedifrån & upp:
2.5 dl Finax orangea mjölmix
2.5 tsk Bakpulver
2.5 tsk Vaniljsocker
1/4 tsk xanthangummi
3 dl Glutenfria Havregryn
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
200g hackad Mörk Choklad eller vit choklad, hälften mörk/vitchoklad, nonstop, polkagrisar & choklad, nötter & choklad...Går att smaksätta med det mesta ?
Gör så här:
Vispa upp 225 g rumsvarmt smör med 1 stort- eller 2 små ägg, blanda med kakmixen och arbeta ihop en deg.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Rulla degen till 24 bollar & lägg på en klädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter, på 200° C.
Vi gjorde chicken Nuggets ikväll, längesedan sist & det är ju bara såååå gott! Glutenfritt självklart eftersom vi inte kan äta annat.
Brukar göra dubbelpanering dvs först doppa kycklingen (kycklingfilé skivad i lagom bitar) i mjölmix som jag blandat med lite salt & svartpeppar, sedan doppa i uppvispade ägg & till sist vända runt i ströbröd. Låt vila på ett fat medan fritösen blir varm. Fritera i 180° i ca 6 min, de är färdiga då de flyter upp. Kontrollera för säkerhetsskull genom att skära i tjockaste biten, köttet ska förstås vara vitt & köttsaften klar.
Gjorde en lite tjockare overall som är supermjuk & skön till liten...ska bara sy klart arm/bensluten imorgon så de går att vika över.
Vi kunde inte ha fått ett bättre avslut på 2015 än vad vi fick :). Firade in nya året med moster/systeryster, mormor/mamma & Palle+barnen.
Nyårsmenyn bestod av följande:
Förrätt: löjromstoast
Huvudrätt: oxfiléplanka
Dessert: hemgjord chokladmousse m spritsad grädde.
Nu hoppas vi att 2016 blir minst lika bra ;-)
God fortsättning på er!
Strax före tolvslaget :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|