Hilma-Susanne

Alla inlägg under januari 2016

Av Hilma Susanne B - 5 januari 2016 14:50

Cookies in a jar- Chocolate chip cookies!

För det här behöver ni en burk med tätslutande lock som rymmer 1l.
Börja alltid med att blanda mjöl med bakpulver vaniljsocker & xanthangummi.
Mjölblandningen bör alltid hällas i först.
Fyll sedan på med ingredienser som ni vill. Packa ingredienserna lite genom att trycka med en sked efter varje ingrediens. Det gör att ingredienserna inte blandas i burken om du skulle råka skaka den en aning. 
 
På etiketten skriver du dess innehåll, vad som behöver tillsättas samt hur man gör kakorna :-)
 
Min burk innehåller följande nedifrån & upp:
2.5 dl Finax orangea mjölmix
2.5 tsk Bakpulver
2.5 tsk Vaniljsocker
1/4 tsk xanthangummi
3 dl Glutenfria Havregryn
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
200g hackad Mörk Choklad eller vit choklad, hälften mörk/vitchoklad, nonstop, polkagrisar & choklad, nötter & choklad...Går att smaksätta med det mesta ?

 
Gör så här:
Vispa upp 225 g rumsvarmt smör med 1 stort- eller 2 små ägg, blanda med kakmixen och arbeta ihop en deg.
Låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Rulla degen till 24 bollar & lägg på en klädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter, på 200° C.

Av Hilma Susanne B - 4 januari 2016 00:17

Vi gjorde chicken Nuggets ikväll, längesedan sist & det är ju bara såååå gott! Glutenfritt självklart eftersom vi inte kan äta annat.

Brukar göra dubbelpanering dvs först doppa kycklingen (kycklingfilé skivad i lagom bitar) i mjölmix som jag blandat med lite salt & svartpeppar, sedan doppa i uppvispade ägg & till sist vända runt i ströbröd. Låt vila på ett fat medan fritösen blir varm. Fritera i 180° i ca 6 min, de är färdiga då de flyter upp. Kontrollera för säkerhetsskull genom att skära i tjockaste biten, köttet ska förstås vara vitt & köttsaften klar.

Av Hilma Susanne B - 3 januari 2016 17:58

Gjorde en lite tjockare overall som är supermjuk & skön till liten...ska bara sy klart arm/bensluten imorgon så de går att vika över.

Av Hilma Susanne B - 1 januari 2016 12:29

Vi kunde inte ha fått ett bättre avslut på 2015 än vad vi fick :). Firade in nya året med moster/systeryster, mormor/mamma & Palle+barnen.

Nyårsmenyn bestod av följande:
Förrätt: löjromstoast
Huvudrätt: oxfiléplanka
Dessert: hemgjord chokladmousse m spritsad grädde.

Nu hoppas vi att 2016 blir minst lika bra ;-)

God fortsättning på er!

Strax före tolvslaget :)

Presentation

Bönan

 

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggar jag följer:

Gästbok

HTML kod


Ovido - Quiz & Flashcards