Direktlänk till inlägg 18 maj 2015
Saftig sockerkaka - glutenfri
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl Finax orangea mjölmix
1 dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
100 gram smör (eller mjölkfritt margarin), smältes
1 dl vatten, mjölk eller havremjölk.
Cirka 2 ½ tsk citronolja Dr Oetker- smaka dig fram, jag vill ha mycket citronsmak!
1-2 tsk gul hushållsfärg om man vill få lite roligare färg på kakan.
Gör så här:
Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, längre ju luftigare desto bättre.
Blanda bakpulver och vetemjöl i en separat bunke och vänd sedan ner i ägg- och sockersmeten. Häll i det smälta smöret och vätskan. Häll smeten i formen och grädda på 175° i 20-30 minuter, öppna inte ugnen före 20 min då sjunker kakan ihop. Ta ut kakan när provstickan är torr & kakan känns lätt. Låt stå en stund innan du stjälper upp kakan.
Garnera gärna med lite glasyr då kakan har svalnat.
4 dl florsocker
2 msk vatten
Ev. Smaksättning: 5 droppar citronolja el färsk citron.
Lycka till!
Berätta gärna vad du tyckte om du testar receptet :-)
Länka gärna om ni skriver om kakan...
Vaknar upp med en Tonåring i huset, helt galet att vår lillastora frökenbus hunnit bli 13 år!?! Skall strax gå ned och sjunga för henne ;-)...trots att jag påbörjat min 6v semester! Hon ska till "tandläkaren" nu på morgonen av alla dgr.... Ska pa...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | |||
|